Eigentlich sollten Feiertags-Cocktails noch ein bisschen auf sich warten lassen.
Aber nachdem letzte Woche in Thüringen ca. 4mm Schnee gefallen sind, bin ich soooo in Weihnachtslaune!

Meinen Crimson Crush
Also habe ich ihn für mich etwas festlicher abgewandelt:
Man nehme
4,5 cl Gin (natürlich Gin – was denn sonst… ruhig einen zitrus-lastigen nehmen)
1,5 cl Holunderlikör (oder Sirup – wir sind ja unter uns)
3 + 1 EL Granatapfelkerne
Orangenzeste (optional)
4 Stücke Orange (mit essbarer Schale, also mind. Bio)
Man gebe



Because of the recent snow I’m in total holiday mood (even though it wasn’t even 1 inch of snow). So my festive cocktails arrive a bit early this year.
Starting with a festive but still fruity drink with a sort of left over summer feeling. This mixture makes it perfect to be served on New Year’s Eve. But decide for yourself:
My Crimson Crush
Not a classic cocktail. I found this one as vodka-version with elderflower, pomegranate and grapefruit. Finally – a cocktail with real pomegranate and not this sticky grenadine-syrup (which often is full of artificial colors, flavors and fruits which do not belong inside).
But: vodka AND grapefruit? WAY too much summer. And vodka and I do not go well together…
So I changed it to be more like me and more festive:
Take
4,5 cl Gin (of course Gin – what else… it’s a good idea to take one with more citrus aroma)
1,5 cl elderflower liqueur (I think, elderflower syrup will be fine as well)
3 + 1 Tablespoons pomegranate seeds
Orange zest (optional)
4 pieces of an orange (organic – peel should be eatable)
Do
Muddle 3 Tablespoons of the pomegranate seeds with the pieces of an orange in a tumbler. Add Elderflower liqueur (or syrup) and Gin. Add ice. Stir thoroughly. Add the single tablespoon of pomegranate seeds and the orange zest. You’re done.
Enjoy this fresh, festive and fruity drink.
Aber nachdem letzte Woche in Thüringen ca. 4mm Schnee gefallen sind, bin ich soooo in Weihnachtslaune!

Also gibt es jetzt einen feierlichen Cocktail – mit einem Rest Sommer-Feeling. Und eben diese Mischung macht ihn perfekt um ihn zum Beispiel an Silvester zu servieren. Aber seht selbst:
Kein klassischer Cocktail, sondern – wenn ich es richtig verstehe – ein neuerer. Begegnet ist er mir als Wodka-Cocktail mit Holunderlikör, Granatapfel und Grapefruit hier. Endlich mal Cocktails mit Granatapfel aber ohne diesen unsäglichen Grenadine-Sirup (der ist fast immer voll mit Farbstoffen, Aromen und Früchten, die da nie und nimmer reingehören).
Aber Wodka UND Grapefruit? DAS war mir dann doch zu viel Frühling/Sommer… Und Wodka und ich? NeeeeeAlso habe ich ihn für mich etwas festlicher abgewandelt:
Man nehme
4,5 cl Gin (natürlich Gin – was denn sonst… ruhig einen zitrus-lastigen nehmen)
1,5 cl Holunderlikör (oder Sirup – wir sind ja unter uns)
3 + 1 EL Granatapfelkerne
Orangenzeste (optional)
4 Stücke Orange (mit essbarer Schale, also mind. Bio)
Man gebe
3 EL Granatapfelkerne und Orangenstücke in Glas, muddle gründlich durch. Holunderlikör hinzu. Verrühre, gebe Eis und Gin drauf. Rühre erneut um. Dekoriere nach Wunsch mit Orangenzeste und dem übrigen Esslöffel Granatapfelkerne. Tadaaa.
Fertig ist der frische, festliche und fruchtige Cocktail.
Because of the recent snow I’m in total holiday mood (even though it wasn’t even 1 inch of snow). So my festive cocktails arrive a bit early this year.
Starting with a festive but still fruity drink with a sort of left over summer feeling. This mixture makes it perfect to be served on New Year’s Eve. But decide for yourself:
My Crimson Crush
Not a classic cocktail. I found this one as vodka-version with elderflower, pomegranate and grapefruit. Finally – a cocktail with real pomegranate and not this sticky grenadine-syrup (which often is full of artificial colors, flavors and fruits which do not belong inside).
But: vodka AND grapefruit? WAY too much summer. And vodka and I do not go well together…
So I changed it to be more like me and more festive:
Take
4,5 cl Gin (of course Gin – what else… it’s a good idea to take one with more citrus aroma)
1,5 cl elderflower liqueur (I think, elderflower syrup will be fine as well)
3 + 1 Tablespoons pomegranate seeds
Orange zest (optional)
4 pieces of an orange (organic – peel should be eatable)
Do
Muddle 3 Tablespoons of the pomegranate seeds with the pieces of an orange in a tumbler. Add Elderflower liqueur (or syrup) and Gin. Add ice. Stir thoroughly. Add the single tablespoon of pomegranate seeds and the orange zest. You’re done.
Enjoy this fresh, festive and fruity drink.
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